Skicka iväg knivar på slipning (Knivbrev)

Genom att använda knivslip kan man underhålla sina knivar så att de behåller skärpan längre. Men till slut kommer man till punkten då en riktig slipning behöver göras. Det kan enkelt ske via den tjänst som Knivbrev erbjuder.

Så här gör du

  1. Börja med att beställa hem ett knivbrev från hemsidan. Knivar längre än 36 cm behöver ett längre Knivbrev (meddela via e-post som komplettering till din beställning)
  2. Packa dina föremål enligt anvisningarna i de förpackningar du fått och lägg ner dem i knivbrevet
  3. Posta ditt paket, antingen i postlåda eller som rekommenderat hos ett ombud
  4. Knivarna kommer i retur 1 – 2 arbetsdagar efter att Knivbrev mottagit ditt paket.

Beställ ditt knivbrev här

Den som vill skicka paketet rekommenderat behöver beställa en REK-etikett via e-post samtidigt som beställningen görs. REK-försäkring till en extra kostnad finns för den som önskar, vilket innebär att paketet är försäkrat mot förlust under transporten upp till 15 000 kronor.

Tips!

  • Alla knivar, oavsett kvalitet, kan och är värda att slipas
  • Vänta inte för länge med att grundslipa knivarna
  • En grundslipad kniv håller sig vass längre än den man försöker vässa själv med bryne eller liknande
  • Dina knivar som varit på slipning är mycket vassa och måste hanteras extra varsamt

Knivbrev startade

Behovet att slipa knivar finns alltid och yrket har funnits över 800 år. De som arbetar inom restaurang vet hur viktigt det är med rätt redskap. Hemma däremot kan det vara lite sämre. Inte för att behovet inte finns utan för att kunskapen kanske fattas. Inte bara kunskapen utan också vetskapen om vart man ska vända sig.

Intresset för matlagning har ökat betydligt de senaste åren med alla matlagningsprogram som går på teve och med det ökar även behovet av bra verktyg. Man köper avancerad köksutrustning och däribland olika sorters knivar. Men samtidigt har det uppstått ett problem då de traditionella knivsliparna inte längre finns att anlita då de antingen pensionerat sig eller av annan anledning fått lägga ner sin verksamhet. De som numera finns kvar servar framför allt professionella kunder.

Av den anledningen att det var svårt att hitta företag som slipade knivar på den ort där man bor startade Knivbrev upp sin verksamhet. För att kunna erbjuda såväl företag som den matintresserade på hemmaplan att få tillgång till välslipade knivar. En tjänst där det inte spelar någon roll var i landet man befinner sig, en tjänst tillgänglig för alla.

Snabbt och enkelt skickar man in sina knivar i paketet och knivskydden som företaget tillhandahåller när du beställer på nätet och som gör att transporten blir trygg och säker för alla inblandade. Inom 48 timmar returneras sedan knivarna eller saxarna direkt hem till kunden