Ficklampa med kniv – För nödsituationer eller onödig?

Ficklampa med kniv (Multiverktyg)

Denna lite större modell av ficklampa marknadsförs som ”nödverktyg”. Med andra ord ett verktyg som kan ligga i bilen till den dagen då olyckan är framme. Det är  i grunden en LED-lampa med flera olika lysfunktioner. Nio lampor som blinkar rött kan användas för att påkalla uppmärksamheten. Inuti lampan finns en hammare för att krossa bilrutan. Här finns även en kniv som lätt ska kunna användas för att skära upp säkerhetsbältet. Finns på CDON.

En fördel med CDON är att de släpper igenom recensioner på sina produkter oavsett om de är lysande positiva eller betydligt mer negativa. För tillfället (2016) finns en recension som ger denna ficklampa en enda stjärna av fem. Personen skriver ”skräpprodukt som kanske är värd 10kr”. Det är som är tråkigt är att personen inte utvecklar sin recension och förklarar vad som är negativt med produkten.  Den som känner sig osäker kan i alla fall komma ihåg att CDON (likt alla E-handlare) har 14 dagars ångerrätt.

Vi rekommenderar istället då att man köper produkter som är specialiserade för en sak, därmed kan ficklampa köpas från ficklampa.nu och produkten nedanför (bältesskärare med hammare) köpas på Smartasaker.se

 

Alternativ?

bältesskärareKombiprodukter kan vara bra – men man bör vara extra noga i val av produkt. Allt för ofta tummas det för mycket på kvalitén för att få med så många olika alternativa funktioner som möjligt.

Det man ska fundera på vad produkten ska ha för primär funktion. Är det en ficklampa som behövs så välj en stabil lampa med rejält styrka och som är enkel att ladda upp. Är de däremot en säkerhetsprodukt så rekommenderas istället exempelvis ResQMe bältesskärare och fönsterkross. Dessa är uppbyggda på något olika sätt men det handlar främst om att sätta säkerheten i fokus. En liten produkt som både har hammare och bältesskärare och som borde vara en standard i bilen.