Packning inför campingresan

Att ge sig ut på campingresa kräver att man planerar i god tid – speciellt när det kommer till vad som ska finnas med i packningen. Förutom att ta med sig vissa förnödenheter som mat och kläder, är det även bra att packa med sig såväl kniv som tält och mobiltelefonen. Detta eftersom dessa kan bli livsviktiga verktyg, för allt från matlagning, vindskydd och ett sätt att få tag på vänner, familj eller hjälp.

Mobilen – A och O under campingen

En mobiltelefon är idag ett viktigt redskap på campingturen. Att användas i den grad och på så vis som var och en finner ger störst nytta. Men att ha ett smidigt sätt att kalla på hjälp om något händer, gör mobilen oersättlig. Förutom detta kan mobilen även bara behjälplig att kolla upp växter, fåglar eller djur som man kan stöta på under sin vistelse i naturen.

 

Oavsett hur du vill använda mobilen du tar med så bör du satsa på två saker. Dels en telefon som lätt att hantera och har hög prestanda och många funktioner. Dels ett robust skal som exempelvis Samsung Galaxy S22 Plus skal för att skydda mobilen. På en campingtur kan det ibland bli ruffiga tag och en telefon kan tappas på både klippor och i vatten.

 

Kniven

Att ta med en kniv på campingresan ska inte underskattas. Förutom att vara en del i matlagnigen, är den även behjälplig för såväl täljning som kvistning. Oavsett vad kniven ska användas till, finns det så kallade allroundknivar som passar för det mesta, men också de som är mer anpassade för olika ändamål som fiske eller svampplockning.

Ett bra tält anpassat till dina behov

Tältet är något du absolut inte klarar dig utan. Det finns de som gärna sover under bar himmel och bygger sina egna vindskydd. Men för oss vanliga dödliga är tält en genväg till en bra campingupplevelse. Valet handlar snarare om hur stort, vilket material och vilken modell. Idag har du tält som inte kräver någon direkt uppmontering. Du bara tar ut det ur förpackningen och så fäller det upp sig själv med ett snäpp.

 

Andra saker du också bör komma ihåg på din campingtur

 

  • Kläder som täcker in olika sorters väder, som regn, vind, sol och kyla.
  • Sovsäck. Även om man satsar på att bygga vindskydd själv så är det få som satsar på en hemmafixad version av en sovsäck. Framför allt inte vid kallt väder. Ett liggunderlag är också en bra idé.
  • Stormkök och enklare bestick är ett måste. Glöm inte tändstickor.
  • Vatten och mat är lika självklart. Det är inte alltid man har tillgång till färskvatten eller kan lösa mat på egen hand. Bäst att ta med sig.
  • Powerbank till mobilen, ficklampa och batterier.
  • Förbandslåda.
  • Om ditt skal trots allt inte skulle skydda din telefon, ha med en reservmobil att ta fram vid akuta lägen.