Kreditkortskniv – Enklaste att ta med sig

Det finns ett stort antal sidor på internet som jämför bra kreditkort. Sidor som ställer korten mot varandra gällande bland annat räntesats, bonusar och kreditgräns. De allra flesta har även ett eller fler betal- eller kreditkort och plånböckerna samt mobilfodralen är uppbyggda utifrån den storleken. De blir lätta att bära med sig – och det är här som likheten finns mot kreditkortskniven.

Dess stora fördel är att den är så enkel att bära med sig. Tidigare var det fällkniven som var den minsta och enklaste kniven att ha med sig på resan eller i naturen. Men frågan är om inte kreditkortskniven nu tagit dess plats.

Kniven är gjord av rostfritt stålmaterial och viks ihop så att det blir mycket likt ett kreditkort när man inte ska använda den. Därmed passar den perfekt i plånboken eller i mobilfodralet.

Kniven kan exempelvis köpas hos Fyndiq och ser man på kundbetyget så är det uppenbarligen en mycket uppskattad knivmodell, Kortkniven har fått totalt 45 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 4 av 5.   

VARNING! 

Oavsett om kniven är liten som ett kreditkort och behändig att bära med sig så bör man inte ta med sig den var som helst. Precis som alla knivar så faller denna under knivlagen. En lag som bland annat säger att polisen kan beslagta kniven om de har skäl till att tro att den är ”ägnad att användas som vapen”. De finns även lag på hur lång eggen får vara för att kniven ska få bäras på offentlig plats.

Detta fick en man i Kumla erfara i början av 2016 då polisen tog in honom för fylleri och visiterade honom. När de hittade kniven valde de att göra en anmälan gällande ”brott mot knivlagen” och mannen fick 50 dagsböter. Tingsrätten trodde inte på hans förklaring då han hävdade att kniven brukade användas när han var i skogen.